Sauna – hyväksi terveydelle

Päätin kirjoittaa blogipostauksen mukavan saunasession jälkeen. Uusimme saunamme omakotitaloomme ihan lattiasta kattoon ja nyt sauna on huomattavasti parempi mitä se aikaisemmin oli. Sauna on valitettavasti sähkösauna, mutta muutamilla keinoilla saimme tuonkin ihan mukavasti hengittäväksi saunaksi. Mökillä meillä on puusauna ja savusauna, mutta harmittavan vähän tulee mökillä käytyä, lähinnä matkan takia.

Saunaremonttiin oikeastaan innostuimme matkallamme Viroon, kun kävimme Tallinnan liepeillä olevassa Järve-keskuksessa. Sieltä löytyi kauppa nimeltä Saunamaailm, jossa oli todellakin ihan kaikkea saunatavaraa laidasta laitaan. Katso esittely tästä. Ja kun kaikki hinnatkin olivat Suomen hintoja edullisempia, päätimme tilata koko paketin tuon kaupan kautta. Tiesimme että tulisimme hakemaan myös alkoholilastin Tallinnasta omia kesäjuhliamme varten, joten rahtikalustokin meillä oli jo valmiiksi mietittynä. Tässä vaiheessa pitää todeta että Tallinna Tutuksi –sivustosta on ollut tässä kohtaa iso hyöty, siellä kun on vertailtu eri alkoholikauppojen juomahintoja ja muutenkin kerrottu siitä miten menetellä näiden ostoksien kanssa.

Mutta saunamme sai ihan uutta ilmettä ja samaan kuormaan saimme Tallinnasta haalittua myös lattialaatat, saunapaneelit, uuden kiukaan ja led-valaistuksen saunan kattoon ja rakenteisiin. Oli se mahtava huomata kuinka paljon käytetty sauna sai uudet pinnat ja toiminnot melkein puolella hinnalla siitä mitä se oikeasti olisi maksanut. Emme teettäneet remonttia millään firmalla vaan isäni teki yhdessä mieheni kanssa koko homman alusta loppuun. Ja kuulkaa, tuli todella hyvä juttu!

Saunan terveysvaikutuksista puhutaan jatkuvasti ja enimmäkseen nuo vaikutukset ovat positiivisia. Ja ainakin itselläni tuntuu että se säännöllinen rento hikoilu on omalle terveydelle hyväksi, ja olo tuntuu saunan jälkeen todella taivaalliselle. Meillä on olemassa ulkona myös ulkoporeallas, josta kerron ehkä tässä blogissa hieman myöhemmin. Pitää sanoa että tämän vuoden aikana joka se meillä on ollut, on saunan käyttö hieman vähentynyt. Mutta saunaa suosittelen kaikille! Ja Saunamaailmaa Tallinnassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *