Liikunta ja oikea ravinto

Likunta ja oikea ravinto ovat oikeat välineen hyvään oloon ja hyvinvointiin. Ruokaohjeita ja oikeita ruokavalioita on varmasti olemassa niin monta kuin on syöjiäkin, mutta jokainen tekee sen omalla tavallaan. On myös olemassa lukuisia tapoja liikkua ja näiden liikuntamuotojen oikeudesta ja vääryydestä voi olla montaa eri mieltä. Itse olen viime aikoina havahtunut joogan parantavaan ja rentouttavaan voimaan. Ihmettelen miksi en ole sitä aikaisemmin keksinyt, sillä monet kaverini ovat jooganneet jo pidemmän aikaa. Oikeastaan oma joogakärpänen puri tuossa pari vuotta sitten kun olimme käymässä Aruballa. Siellä osallistuin Aruba-joogaan ja täytyy sanoa että jooga on siitä lähtien ollut osa elämääni.

Yksi parhaimmista joogavideoista on kyseinen pätkä ja se tuo aina mieleeni joogan jonka tein ensimmäisen kerran juuri Aruballa. Retkestä jäi muutenkin varsin hyvät muistot mieleen ja tämä palauttaa minut hetkeksi meren aaltoihin, rannan pehmeään hiekkaan ja toisaalta samalla saan siitä erittäin hyvän energia buustin. En ihan joka viikko tätä pätkää katsele, mutta kun mieleni tekee joogata ja olen energialatauksen tarpeessa, tässä on mainio pätkä minulle ja miksei myös sinulle.

Mutta kuten sanoin, liikunta- ja urheilumuotoja on todella paljon ja jokainen päättää itse mitä urheilumuotoa haluaa harrastaa. Tähän väliin minun tulee kuitenkin kehottaa jokaista tekemään sitä mitä haluaa urheilun saralla ja rohkeasti kokeilla kaikenlaisia liikunta- ja urheilulajeja, sillä ne voivat muuttaa kokonaan oman käsityksesi näistä lajeista, kenties lopullisesti. Ja useimmiten se muutos on parempaan suuntaan.

Onko sinulla jokin ykköslaji, jota harrastat? Vai harrastatko useampia lajeja? Valitettavan usein aikaa ei välttämättä jää kaikille lajeille ja uusien lajien kokeileminen on ajankäytön puolelta jopa mahdotonta. Voit kuitenkin joskus jättää sen vakio kävelylenkin välistä ja osallistua vaikkapa kuntonyrkkeilyyn.

Liikunnan puolesta ei voi puhua muuta kuin hyvää. Sen varmasti tietää jokainen että jos haluaa pysyä edes jonkinmoisessa kunnossa, pitää liikkua edes hieman päivässä. Onko työmatkallasi paljon hissejä, liukuportaita tai voisitko kenties hoitaa jonkin matkan esimerkiksi pyörällä auton tai bussin sijaan? Pienillä asioilla voi tehdä paljon suuria asioita joilla on erinomainen vaikutus omaan hyvään oloon ja niin sisäiseen kuin ulkoiseen olemukseen. Itse olen oppinut tämän aikanaan kantapään kautta ja sohvalla oleminen meinasi koitua lopulta vääräksi ratkaisuksi. Sairastuminen ja sitä myötä liikunnan ja elinolojen muutoksen jälkeen uuden elämän aloittaminen on sen jälkeen vahvistanut omia mielipiteitä miten tätä elämää oikein pitää elää. Toivottavasti myös sinä olet löytänyt oman sisäisen rauhasi ja elät harmoniassa ympäristön kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *