Kodin elektroniikka on iso asia

Joskus tulee mietittyä oikein ankarasti että mitä kaikkia elektronisia laitteita sitä kotoa oikein löytyykään. Oletko itse miettinyt mitä kaikkia sähkölaitteita kodista löytyy ja onko niille kaikille oikeasti tarvetta? Lista on todella pitkä ja voidaan miettiä että miten sitä ennen vanhaan tultiinkaan toimeen ilman näitä kaikkia laitteita ja jopa ilman sähköä? Monella menisi taatusti sormi suuhun jos pitäisi nyt alkaa pärjäämään ilman sähkölaitteita.

Joka kotiin tietenkin kuuluvat kaikki peruslaitteet kuten uunit, mikroaaltouunit, jääkaapit, pakastimet ja sen sellaiset. Keittiössä erilaisia sähkövälineitä voikin sitten olla oikeastaan vaikka kuinka ja paljon, sillä kahvinkeittimistä ja blendereistä koostuva sähkölaitearmeija voi olla kaikkea välillä mitätön ja todella runsas. Uusia laitteita tulee koko ajan markkinoille ja sen näkee myös aina jouluisin kun uusia laitteita tulee sen joulun hittilaitteiksi.

Iso osa kotitalouksien sähkölaitteista kuuluu viihde-elektroniikka osastolle. Meilläkin löytyy taloudesta peräti neljä televisiota, kaksi Playstation 3 pelikonetta, yksi Playstation 4, neljä kappaletta eikun hetkinen viisi kappaletta kannettavia tietokoneita, viisi tablet-laitteita… voi elämä, niitä onkin todella paljon. Siihen kun vielä lisätään sitten kaikkien neljän puhelimet ja huoneista löytyvät lamput ja muut värkit, niin ihan tässä tulee mietittyä että onkohan nämä kaikki ihan tarpeellisia? Sähkön hinta on tietenkin aina nousussa, mutta siihen on toki meilläkin oma vastaisku. Viime keväänä asennetut aurinkopaneelit ovat tuottaneet ihan hyvin sähköä vaikka ei tämä mennyt vuosi nyt mikään varsinainen aurinkovuosi ole ollutkaan. Mutta auringon ei tarvitse ihan täydeltä terältä paistaakaan jotta se lataa akkuja.

Kodin elektroniikkaa on siis todella paljon ja jopa hämmästyttävän paljon. Näihin tietenkin pitää lisätä vielä naisten sähkölaitteet lähinnä kiharrinta ja muita suoristusrautoja ajatellen. Lisäksi miehellä on autotallissa jos jonkinmoista laitetta aina poravasarasta ihan porakoneeseen ja kuviosahaan. Kaikista näistä töistä on kuitenkin aikaisemmin selvitty ihan ilman sähköäkin ja sekös jaksaa minuakin hämmästyttää. Kyllä nykyään tämä kaikki on vaan niin kovin paljon helpompaa.

On myös totta että nykyiset laitteet eivät välttämättä kestä niin kauan kuin joskus aikaisemmin. Laitteet tehdään nopeasti ja massatuotantona ja aina pitäisi olla ostamassa jotain uutta. Tässäkin asiassa pitää muistaa että ei ole olemassa hyvää ja halpaa, joten aina kannattaa ostaa hieman kalliimpaa ja laadukkaampaa. Tosin ei sekään aina ole se laadun tae, se on myös huomattu. Onneksi näissä laitteissa on ainakin vuoden kaupan takuu ja monesti laitteen oma takuu on sen kaksi vuotta. Ainakin kannattaa tätä tiedustella maahantuojalta ennen kuin heittää laitteen roskikseen tai rahtaa sen kaatopaikalle ilmaiseksi.

Ja miten nämä sitten liittyvät välipaloihin? Noh, ilman näitä kodin elektroniikkalaitteita erilaisten välipalojen tekeminen olisi varsin haastavaa. Mietipä vaikka millaista olisi tehdä smoothieta ilman sähköä? Tai miten keittäisit kananmunat ennen töihin lähtöä? Toki se onnistuisi varmasti jotenkin, mutta kyllähän se olisi valtavasti vaivallisempaa ja aikaa enemmän vievää. Ei voisi kuvitella päivää jolloin sähkölaitteet eivät toimisi, isompi paniikkihan siitä sitten syntyisi. Ja luulenpa että paniikki syntyisi useammassa kuin yhdessä paikassa, joten tuskin senkään takia tarvitsisi yksin olla.

Mikä on sinus suosikkilaitteesi jonka avulla teet omia välipaloja? Onko se blenderi jolla sujuvat smoothien teot vai onko se kenties sähkövatkain jolla saat sekoitettua semijäiset marjat ja rahkan keskenään? Tai onko mikroaaltouuni ja mikropuuro sinun juttusi? Jokaisella meillä on varmasti omat suosikkilaitteemme, mutta yhdestä asiasta voimme olla varmoja. Kodin elektroniikka on iso ja tärkeä asia tässä kohtaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *