Omatekoinen näkkileipä

 

  • 2 dl auringonkukan siemeniä
  • ½ dl seesamin siemeniä
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl sokeria tai fariinisokeria

Sekoita keskenään siemenet ja hiutaleet. Kiehauta vesi esimerkiksi vedenkeittimessä. Sekoita veden joukkoon sokeri ja kaada kuuma vesi hiutaleisiin. Sekoita kunnes vesi on imeytynyt hiutaleisiin.
Kostuta kädet vedessä ja painele taikinasta sopivankokoisia, ohuita leipiä. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Omatekoinen näkkileipä on hyvää esimerkiksi

  1. margariinin, kalkkunaleikkeleen ja kurkkusiivujen kera
  2. margariinin, kevyen juustosiivun ja tomaattiviipaleiden kanssa
  3. makean version saatu kun pistät näkkärin päälle margariinia ja banaaniviipaleita