Fiilisblogi Hyvä välipala

Hei, ja tervetuloa blogini pariin. Ensin ehkäpä muutama sana itsestäni ja blogista ja sen jälkeen päästän teidät blogin pariin lukemaan erilaisia juttuja. Kirjoitan tässä blogissa omista ruokatottumuksista, terveellisestä ruuasta, erilaisista resepteistä, kodin sisusuksesta ja joskus kun aiheita ei oikein ole, voin kirjoittaa ihan oikeastaan mistä vaan.

Olen siis Leena, asun Etelä-Suomessa ja minun lisäksi perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi lasta. Lapset ovat jo lähellä täysi-ikäisyyttä ja lisää lapsia ei tällä haavaa ole tulossa. Perheemme on jo opetellut siihen että jälkikasvu oli tässä ja kohta alammekin varmaan jo odottelemaan sitä jälkikasvun jälkikasvua. No, ei toivottavasti ihan vielä, sillä riittäähän näitä vauveleita tässä ihan lähimaastossakin omiksi tarpeiksi. Siis tarkoitan että sukulaisemme ja kaverimme ovat juuri saaneet vauvoja tai sitten heille on tämän tai ensi vuoden aikana tulossa perheenlisäystä. No mutta se siitä.

Oma blogi on ollut haaveena jo pidempään ja monta kertaa olen miettinyt miten blogini aloitan ja mistä sen aloitan. Itse kirjoittaminen tuntui aluksi melko haastavalta, olen aina ollut jotenkin parempi suustani kuin kirjoittamaan tekstejä. Tämä kuitenkin ei ollut itselleni mikään kynnyskysymys ja alkuhapuilujen jälkeen olenkin saanut ihan kivasti kirjoitusrytmistä kiinni. Kun kirjoitan tätä tekstiä, ulkona on ihana syyssää, lämpötila hieman yli viisitoista astetta, mutta aurinko paistaa täydeltä terältä. Juon juuri aamukahvia ja haaveilen että lämpötila hieman nousisi ja sen jälkeen pääsisin terassille istumaan. Kirjoittaminen sujuu jotenkin paremmin ulkotiloissa, jossa ajatus juoksee ja raitis ilma tekee todella hyvää.

Hyvä välipala jokaisen ihmisen päivittäisessä ruokailussa on erittäin tärkeä asia ja monesti tämän päivän kiireessä moinen unohtuu monelta. Välipaloilla pitää kuitenkin veren sokeritason maltillisena eikä se pääse laskemaan turhan matalalle. Jos niin käy, niin monesti tuloksena on väsymystä, heikotusta ja jopa huimausta pyörtyilystä puhumattakaan. En tässä blogissa sen syvällisemmin halua puuttua näihin erilaisiin terveydellisiin seikkoihin lääketieteen puolelta, mutta haluan kuitenkin kertoa että terveellinen välipala tietää terveellisempää elämää. Noin, nyt sekin tuli sanottua.

Hyvä välipala voi olla todella erilainen jopa päivittäin ja monipuolinen ravinto pitää mielenkin virkeänä. Monta kertaa näkee töissäkin ihmisten syövän aina sitä samaa appelsiinia tai vaikkapa viiliä, ehkä siihen voisi saada joskus jotain muutosta? Toki on helppoa kun nappaa aina sen saman välipalan sieltä jääkaapista mukaan, mutta toisaalta sitten voidaan miettiä että voisiko jokaisella työpäivällä olla vaikka eri välipala, ihan vain vaihtelun vuoksi. En ole kuitenkaan mitenkään tuomitsemassa asioita oikeaksi ja vääräksi, mutta ainahan sitä voisi vaihdella välipaloja. Ei se tietenkään vaihtamalla parane kuten sanontakin kuuluu, mutta samalla voidaan sanoa että vaihtelu virkistää.